16 Haziran 2010 Çarşamba

İlk Maçların Ardından

Evet beklenen dünya kupası sonunda başladı ama herkes için beklenen futbol bu değildi iyi futbol oynandı denen maç sayısı bir elin parmakları bile geçmiyordu.
İlk gruptan başlayalım. Ev sahibi yıllardır bu anı bekliyordu ilk yarı boyunca artık nedeni ne olabilir bilinmez oyuna hiç giremediler Meksika 2-3 net fırsatı harcadı devre 0-0 sonuçlandı.2. yarıda ise Bafana Bafana fırtınası vardı Tshabalala'nın güzel gölü öne geçirdi G.Afrikayı sonra kontra ataklarla 2. gol fırsatınıda yakaladılar ama başarılı olamadılar en kuvvetli oldukları duran top organizasyonunda defanstaki adamın ileri çıkmaması ile golü kalelerinde gördüler aslında normal sonuçta beraberlikti.Uruguay-Fransa maçı 2002'nin kopyası gibiydi kısır bir futbol iki tarafın birbirini tartıgı sıkıcı maçlardan biriydi geriyi akıp düşünüldügünde akılda kalan tek sey Uruguaylı Lodeironun kırmızı kartı .


Ve en çok maçı beklenen takım Arjantin maça inanılmaz hızlı başladı Arjantin sağdan soldan gol ha geldim geliyorum diyordu Higuain mutlak golleri kaçırdıkca deli oluyordum oynaması gereken adam bence Milito golde hiç beklenmedik bir şekilde duran toptan Hainzeden geldi fark geliyor demiştir herkes daha 7. dk da gol oldu ama beklenen olmadı kısır sonuçlara bir imzada maradonanın talebeleri attı :) Messi de kaleci Enyeamaya kıl olmuştır çıkmayacak topları çıkardı. Parlayan oyunculardandı benim açımdan.
2. maç Yunanistan buraya yine gelmiş anlamadım dogru dürüst yapabildigi hiç bir şey yok savunma yok hucum yok yeniliyorlar hala savunmada bekliyorlar topa hiç baskı yapamıyorlar cidden bu takımı gördükten sonra bizimkilere daha çok sinirlendim nasıl gidemezler hala aklım almıyor avrupadan katılan en zayıf takım bence yunanistan yine gol atamadan elenecekler gibi G.Kore yapması gerektigini apıyor butun oyuncular koşuyor duran goremezsiniz maçlardan önce Nijerya grupta 2. olur demiştim oyunlardan sonra fikrim değişti.




3.grup Slovenya-Cezayir maçını konuşmaya bile gerek yok en sıkıcı maç bitsede kurtulsak tarzında bir maçtı .İngiltere her zaman ki gibi iddalı geldiler maçada iyi başladılar Gerard'ın erken golü maçıda hareketlendirdi ama yine bir türlü 2. gol gelmedi Arjantin maçına dönmüştü oyun bir anda taa ki Greenden hediye gelene kadar ingilterenin kadrosu ile kaleciler arasında acaip bir ucurum var o kadroya bu kaleciler nasıl oluyor hiç düzgün bir kaleci çıkartamıyorlar her turnuvada kaleci hataları artık grup karıştı Slovenya sürpriz yaparmı yapamazmı bilememde İngiltere moral bozuklugu ile elenirse şaşırmam artık.


4.Grupta ilk maç benim açımdan sürprizle başladı elemelerde gövde gösterisi yaparak gelen Sırplar hiç beklenmedik şekilde Ganaya kaybetti .Maçın kırılma anı Zigicin kaçırdıgı pozisyondu güiza vari bir vuruşla orta açılan yere gönderdi topu sonra saçma bi hareketle penaltı yaptırdılar bu sonuç gruptan çıkma sanslarını riske attılar artık en az 4 puan almaları şart yoksa erkenden evlerine dönerler.Ardından Almanyanın şovunu izledik hızlı paslaşmalarla araya adam kaçırmalar sagdan soldan ortalar ne gerekiyorsa gol için onu yaptılar Klose Ronaldonun rekoruna 1 gol daha yaklaştı 2 net fırsatıda harcadı ama bir isim vardı ki başlarımızı taşlara vurmamıza neden oldu Mesut biraz daha üstüne düşmemiz gerekiyordu milli forma için başaramadık kendi evladımızın başka ülke forması altında görmek içimizi acıtıyor aslında neyse Almanya en az yarı final oynar bu oyununu gördükten sonra zaten kotu halleri bile yarı final yapıyordu =)


5.grup kendi grubum :P Hollanda ,turnuvaya Robbenin şok sakatlıgı ile başladılar ama iyi haberler geliyordu grup için zaten ona ihtiyaç yoktu ondan sonrası Robbensiz olmaz.İlk yarı sıkıcı bir maçtı pek pozisyon yoktu maçın erken oynanmasınında bunda etkisi oldugunu düşünüyorum tamam hava sıcak deil ama alışık değiller sonuçta yerel saat 1 de maç yapmaya.İkinci yarı ters top gol olmasa şahsen zorlanacaklarını düşünüyorum sonuç olarak iyi başlangıç yaptılar 9 puan ile çıkarlar rakiplerini beklerler.

Japonya-Kamerun maçı ise tarihe geçti 3 şut çekip galip gelen ilk takım oldular.Kamerun buyuk fırsat tepti afrikadan en cok ileri gidecek takım olarak görüyordum buyuk fırsat teptiler zor cıkarlar artık gruptan her zaman ki gibi bekleyip göreceğiz.

Gelelim son şampiyonun grubuna ama pek şampiyon gibi oynamadılar kaybetselerdi şaşırmazdım maç yoğun yagmur altında oynandı ilk golüde Paraguay buldu sonra maç hareketlendi yine bir duran top yine bir gol bu turnuvada zaten duran toptan çok gol olacak gibi geliyor bana sonuç olarak 2 tarafda üzülmedi beklenen sonuçtu aslında diger maçtan gelen beraberlik onları el ele 2. tura taşır.Slovakya bence buyuk bir sürprize imza attı Yeni Zelanda karşısında farkı açacak pozisyonlarıda buldu bulmasınada son vuruşu biir türlü yapamadılar ve futbolun adaleti olmadıgı yine belli oldu 90+3 te şişirme bir orta kafa ve gol gruptan çıkmak istiyorlarsa Paraguayı mutlaka yenmeleri lazım bundan sonra.


Geldik ölüm grubuna kim elenirse yazık olacak cinsten bir grup elenmeye en yazkın 2 takımın maçıda aslında hızlı başlamıştı Ronaldonun süper şutu direkte patladıktan sonra maç durduk ta ki maçın son 10 dk sına kadar sonra Fildişi atakları izlemeye başladık Drogbanın oyuna girmesi bunda etkili oldugunu düşünüyorum net bir pozisyonuda pas vermeyip kendi vursa gol olma ihtimali yuksekti Portekiz naptı deseniz inanın hiç bir fikrim yok bu gruptan çıkacak olan takım K.Koreye en çok fark atan olacak diye düşünüyorum.
Turnuvaya boyunca Almanya dışında elle tutulur top oynayan yoktu herkes bir ümitle Brezilya maçını bekliyordu ve herkes yine bekledigini bulamadı hatta son dakika adını bilmiyorum Koreli oyuncu uzaktan vuran top kaleyi bulsa buyuk bir sürprize daha şahitlik edecektik.Elanoyu unutmayalım gs de istenileni bir türlü veremeyen burda yine döktürdü gslılar yine saç-baş yoldu kanımca neden bizde oynayamıyor diye.2-1 kotu sonuç brezilya adına mutlaka diger maçtan birini kesin yenmesi gerekiyor artık yoksa averajla dısarda kalacaklar =)

Ve son grup en cok ümit bagladıgımız ümitlerimizde aslında boşa çıkmadı ilk maçta Şili gerçekten futbol oynadı ohh be dünya kupası başladı dedik maçın 1-0 bitmesi tamamen şansızlık ve beceriksizlikti bana göre gruptan çıkar diye düşündüğüm Şili İspanyanın kaybetmesi ile biraz kendi durumunu zora soktu 1-0 bittigine üzülebilirler sonra Vidali çok begendim bu maçta sölemeden geçemeyecegim şansları yuksek gruptan çıkmalarında İsvçire maçı belli edecek kaderlerini .. Kupanın favorisi ise inanılmaz bir tokat yedi İsviçreden aslında çok gol kaçırdılar yalnız tek forvet ile çıkmaları sonlarını hazırladı bu takımda Busqetsin bence işi yok tamamen gereksiz bir oyuncu zaten oyun tarzıda hoşuma gitmiyor Del Bosquet buyuk yanlış yaparak maçı ikram etti İsviçrede Ereni çok begendim artık gruptan çıkmaları kendi ellerinde Honduras kaşısında farklı bir galibiyet direkt 2. tura çıkaracak onları .


İlk maçlar ardında göze batan oyuncularda vardı bazıları ; Mesut Özil, Alexis Sanchez, Arturo Vidal,Eren Derdiyok,Eljiro Elia,Keusuke Honda ,Simone Pepe,Vladimir Weiss,Vincent Enyeama şimdilik bu oyuncuları begendim artması dileğiyle herkese selamlar bol goller =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder